Verkoopmakelaar Gouda

Het 7-stappenplan van de verkoopmakelaar Gouda

Overweegt u uw huis te verkopen? Daar komt een hoop bij kijken. Het stappenplan van Blauw Makelaars maakt het ingewikkelde verkoopproces overzichtelijk. Als verkoopmakelaar Gouda bieden wij u een full-service verkoopstrategie, waarbij we u zo veel mogelijk werk uit handen neem. We beginnen met een gratis adviesgesprek bij u thuis, waarin wij uw wensen opnemen en ons maatwerk uitleggen. Aan de hand daarvan maken we een persoonlijk verkoopplan voor uw woning.

Stap 1: De juiste vraagprijs

Tijdens de vrijblijvende waardebepaling schatten wij in wat uw huis waard is. Om tot een realistische waarde te komen, nemen we onder meer de huidige markt, ligging, bouwtechnische staat, maandelijkse lasten, afwerking en de energiezuinigheid in overweging. Op basis van die schatting bepalen we een strategie om de beste opbrengst te realiseren.

Stap 2: Welke promotie heeft uw woning nodig?

Een te koop-bord in de tuin is niet genoeg voor een succesvolle verkoop. Uw huis vraag om promotiepakket op maat, afgestemd op uw wensen en budget. De verkoopdocumentatie bestaat uit professionele foto’s, aansprekende tekst, plattegronden en in overleg ook video en 360-gradenfotografie. Wij zetten verschillende kanalen in om uw huis onder de aandacht te brengen, zoals:

  • Funda: een uitgebreide advertentie

  • Social media: via Facebook en Instagram bereiken wij kandidaten die niet actief op zoek zijn. U kunt de woning op die manier ook gemakkelijk in uw eigen netwerk verspreiden.

  • Makelaarsnetwerk: wij brengen uw woning onder de aandacht van aankoopmakelaars in Gouda.

  • Omwonenden-mailing: uw buren zijn de beste ambassadeurs. Wij brengen hen op de hoogte van de verkoop met een leuke kaart waarin uw woning gepresenteerd wordt.

  • Een gedrukte brochure die geïnteresseerden na de bezichtiging mee naar huis kunnen nemen.

Niemand kan meer om uw huis heen. 

Stap 3: Presenteer uw woning op zijn best

De eerste indruk is onuitwisbaar. Daarom is de presentatie een belangrijk onderdeel van de verkoopstrategie. Goede foto’s zijn doorslaggevend voor geïnteresseerden om te bepalen of uw huis een bezichtiging waard is. Daarom werken wij samen met een van de beste woningfotografen: Zien24. Tijdens de fotoshoot is één van onze medewerkers aanwezig en helpen wij uw woning perfect in beeld te brengen.

Stap 4: Het begint pas écht bij de bezichtigingen

U hoeft niet bij de bezichtigingen aanwezig te zijn. Dat scheelt u veel tijd en geïnteresseerden voelen zich meestal beter op hun gemak als de verkoper er niet bij is. Wij geven antwoord op alle vragen. Ook bespreken we de huidige woonsituatie en financiële situatie van de kandidaat. Dat levert meteen waardevolle informatie op voor de onderhandelingen. Voor elke bezichtiging nemen we ruim de tijd, zodat de potentiële koper een goed beeld krijgt van de woning én wij kunnen inschatten of het een geschikte koper is. Het vinden van een koper is geen kunst, het selecteren van de beste koper wel.

Stap 5: Onderhandelingen – nu wordt het spannend

Ziet u op tegen het onderhandelen? Wij nemen het graag van u over. Als verkoopmakelaar zijn wij niet emotioneel betrokken bij de verkoop, dus wij houden het hoofd koel en onderhandelen zakelijk. We bewaren het overzicht, blijven met u in overleg en staan u bij met advies. U verliest nooit de controle over het proces. Niet alleen de prijs is onderwerp van gesprek, maar ook de overdrachtsdatum, ontbindende voorwaarden, de lijst roerende zaken en een uit te voeren bouwtechnische keuring.

Stap 6: De koopovereenkomst ondertekenen

U heeft overeenstemming bereikt met de koper. Wij leggen alle afspraken over de prijs, datums, ontbindende voorwaarden en roerende zaken vast in de koopovereenkomst. Voordat u die ondertekent, nemen we het document zorgvuldig door. Pas als het voor u allemaal duidelijk is, tekent u de koopovereenkomst. Vervolgens maakt de koper zijn hypotheek in orde, waarbij wij contact onderhouden met zijn financieel adviseur. Als de financiering rond is, is uw woning definitief verkocht. Gefeliciteerd!

Stap 7: Naar de notaris

Vooraf controleren we samen het concept van de leveringsakte en de nota van de afrekening. We plannen met u en de koper een laatste inspectie, voordat we naar de notaris gaan. De koper krijgt de mogelijkheid om te beoordelen of u de woning zoals afgesproken heeft achtergelaten. Daarna gaan we met u mee naar de notaris voor de laatste handtekening en de sleuteloverdracht.

Meer weten of een afspraak maken?

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een gratis waardebepaling. Maak een afspraak via 0182 239 222 of vul het contactformulier in.

LET OP!

De verkoop is volledig op basis van No Cure No Pay en u betaalt achteraf na de overdracht van uw woning.