Westhaven 2

2801 PH Gouda
Te koop
Vraagprijs: € 395.000 k.k.

In gerenoveerd grachtenpand vindt u deze woning met karakteristieke voorgevel, in de binnenstad van Gouda. Deze woning met een oppervlak van maar liefst 168 m2 biedt tal van mogelijkheden. Zo is er sprake van een gemengde bestemming, waardoor u er niet alleen kunt wonen, maar op de begane grond ook bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan. De woning zou eventueel ook gesplitst kunnen worden, waarbij het achterhuis via de Peperstraat toegankelijk gemaakt kan worden. 

De woning beschikt over een grote ruimte met keukenaansluitingen op de begane grond, twee slaapkamers, een badkamer en een terras. Alle woonlagen zijn voorzien van een laminaatvloer en de wanden zijn gestuukt, na het plaatsen van de keuken zó te betrekken dus!

De woning is gelegen op een prachtige plek in het historische centrum, daar waar Gouda is ontstaan, tegenover de donkere sluis. Supermarkten, winkels, vele restaurantjes en openbaar vervoer zijn op loopafstand. Daarnaast liggen scholen, zorgvoorzieningen en sportaccommodaties in de nabije omgeving. 

Indeling

Begane grond:

Via dubbele deuren aan de voorzijde toegang tot de woning. Links een vaste kastruimte en toilet met fonteintje, rechts de meterkast. De woning is op de begane grond ruim 31 meter lang, zodat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Zo zou er een garage aan de voorzijde gemaakt kunnen worden, kan het een grote woonruimte met open keuken zijn, tevens kan er bedrijfsmatig gebruik van gemaakt worden als praktijkruimte, winkel, kantoor, galerie, atelier of werken vanuit huis.

Ook kan er een combinatie van wonen en slapen gecreëerd worden met een tweede badkamer, wat de mogelijkheid biedt bijvoorbeeld met een beperking geheel gelijkvloers te wonen. 

Ongeveer in het midden van de ruimte is er een trapopgang en lichtstraat (zuid-west), daarachter bevinden zich de keukenaansluitingen.

De grote lichtkoepel achterin de woning zorgt voor extra natuurlijke lichtinval.

De deur aan de achterzijde biedt toegang tot het vlonderterras, hierachter loopt het grindpad naar het water van de Peperstraatgracht.

Eerste verdieping:
Woon of slaapkamer met mooi uitzicht op de toren van de Gouwekerk, deze ruime kamer biedt via openslaande deuren toegang tot extra buitenruimte op het zuid-weste waar een dakterras gemaakt zou kunnen worden.

Tweede verdieping:
Grote slaapkamer met badkamer ensuite, met douche, wastafel met meubel, toilet (wandcloset) en designradiator. Verder is er op deze verdieping een kast met CV-ketel (HR, 2018).

Kelder:
Via een luik op de begane grond is er toegang tot de kelder met kruisgewelven. De kelder kan gebruikt worden voor opslag of als wijnkelder.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar: ca. 1905
– Woonoppervlak: ca. 168 m2
– Gelegen op 171 m2 eigen grond
– Midden in de binnenstad
– Achterzijde voorzien van nieuwe kozijnen met HR++ glas
– Lichtstraat voor extra licht inval (zuid-west)
– Dubbele meterkast aanwezig voor en achterhuis
– Extra water-tussenmeter (achterhuis)
– Extra isolatie in dak en wanden
– Mogelijkheid tot garage aan huis
– Kleinschalige VVE met één andere eigenaar, bijdrage: E 35,- per maand
– Mechanische ventilatie aanwezig, waarvan het deel op de begane grond Co2 gestuurd
– Gemeentelijk monument
– Ouderdoms, asbestclausule en niet bewoners verklaring van toepassing
– Oplevering kan op korte termijn

Gebruiksoppervlakte woningen:

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.

.tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:black;}

.tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:black;}

.tg .tg-0pky{border-color:inherit;text-align:left;vertical-align:top}

.tg .tg-0lax{text-align:left;vertical-align:top}

Gebruiksoppervlakten
Wonen 168m²
Externe bergruimte 0m²
Ovirige inpandige ruimte 35m²
Perceel 171m²
Inhoud 664m³

.tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:black;}

.tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:black;}

.tg .tg-0pky{border-color:inherit;text-align:left;vertical-align:top}

.tg .tg-0lax{text-align:left;vertical-align:top}

Soort woonhuis
      Grachtenpand
Soort bouw                       Bestaande bouw
Bouwjaar
           1905
Soort dak
Mansarde dak bedekt met pannen

Westhaven 2Westhaven 2 Westhaven 2  Westhaven 2

Meer weten?

Share This