Woning kopen Gouda? Slaag eenvoudig met deze 8 tips

Zoekt u uw droomhuis in Gouda? Volg vooral uw gevoel maar vergeet niet op tijd uw verstand in te schakelen: past dit huis echt goed bij mij en mijn mogelijkheden? Waar moet je dan zoal op letten? Met deze 8 tips van uw aankoopmakelaar Gouda woont u straks in het huis van uw dromen. 

Woning kopen Gouda? Slaag eenvoudig met deze 8 tips

Woning Kopen Gouda Tip 1: Bepaal uw budget

Uw eerste stap bij het kopen van een woning in Gouda is het vaststellen van uw budget. Hoeveel mag uw nieuwe huis kosten? U heeft een hypotheek nodig en u wilt wellicht verbouwen of een tuin inrichten. Hoeveel geld kunt u besteden gelet op uw salaris en spaargeld? Als u dat weet kunt u gericht zoeken naar huizen die passen binnen uw budget. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf en onnodig zware hypotheeklasten.

Woning Kopen Gouda Tip 2: Noteer uw woonwensen

Hoe ziet het huis eruit dat u in Gouda zoekt? Maak een lijstje met uw woonwensen en uw eisen zoals tuin op het zuiden, garage of schuurtje, aantal slaapkamers, winkels en basisschool op loopafstand. Zet ze in volgorde van belangrijkheid. Zo’n lijstje is een handige checklist bij een bezichtiging.

Woning Kopen Gouda Tip 3: Plaats een zoekopdracht op Funda

Met uw lijstje woonwensen kunt u een zoekopdracht op Funda plaatsen voor een woning in Gouda. Klik aan dat u op de hoogte wilt worden gehouden van woningen in Gouda. Funda mailt u dan direct als er nieuw aanbod is dat past bij uw zoekcriteria. U kunt ook kiezen voor een aankoopmakelaar die het aanbod in de gaten houdt, ook als het nog niet op Funda staat. Zo mist u nooit wat.

Woning Kopen Gouda Tip 4: Bekijk het huis zorgvuldig

Als u een geschikt huis hebt gevonden maakt u een afspraak voor een bezichtiging. Check zorgvuldig of het huis voldoet aan uw woonwensen. Let ook op de mogelijkheden die de woning biedt voor straks: wilt u isoleren, een dakkapel, een extra slaapkamer of een nieuwe badkamer? Houd daarbij globaal rekening met de volgende kosten:

  • Een aanbouw van 12m2 kost €14.000,- tot €18.000,-
  • Een dakkapel kost €3000,- tot €5000,-
  • Kunststofkozijnen voor de gehele woning kosten €8000,- tot €13.000,-

Bekijk altijd meerdere woningen voordat u kiest, ook al zijn ze niet direct uw eerste keus. Bekijk ook diverse woningtypes in uw prijsklasse. Zo kun je de woningen in Gouda die bij u passen goed met elkaar vergelijken.

Woning Kopen Gouda Tip 5: Verken de buurt

In welke buurt in Gouda staat het huis dat u op het oog heeft? Verken voordat u een bod doet de omgeving en de wijk en let op de (verkeers)drukte, het soort publiek en de (groen)voorzieningen. Rijd ook eens ’s avonds langs de woning om te kijken hoe het met de parkeergelegenheid staat en eventuele overlast van hangjeugd. En bel eens aan bij de buren en vraag naar hun ervaringen.

Woning Kopen Gouda Tip 6: Plan een tweede bezichtiging

Voelt het goed? Vraag dan altijd een tweede bezichtiging aan, liefst op een ander tijdstip. Dan ziet u weer andere dingen. Het huis ziet er misschien minder aantrekkelijk als de lichtinval anders is. Ook ontdek je dan vaak meer details dan bij de eerste bezichtiging. Zo beslist u doordacht over uw nieuwe woning in Gouda. Dat geeft een zeker en veilig gevoel.

Woning Kopen Gouda Tip 7: Schakel een makelaar in

De verkopende makelaar kan u helpen bij uw zoekproces. Vraag zodra u een geschikt huis hebt gevonden of hij u op de hoogte houdt van eventuele ontwikkelingen zoals biedingen van een andere partij. Zo loopt u niet het risico dat de woning opeens verkocht is.

Een aankoopmakelaar kan u helpen bij de koop. U wilt natuurlijk weten of een huis gebreken heeft, wat een eerlijke prijs is of hoe u het beste kunt bieden en onderhandelen. Een aankoopmakelaar zoals Blauw Makelaars behartigt uw belangen en niet die van de verkoper. Vaak is de eerste meeloopbezichtiging gratis en vrijblijvend.

Woning Kopen Gouda Tip 8: Houd uw hoofd koel

Het kopen van een huis is een emotioneel proces. Als een huis goed voelt wil je ‘m gewoon hebben. En natuurlijk is het belangrijk uw emoties mee te laten spelen maar wees u bewust van mogelijke denkfouten die een miskoop tot gevolg kunnen hebben. Laat uw gevoel het niet winnen van uw verstand maar zet de zaken voordat u een bod doet logisch op een rijtje. Gebruik uw lijstje woonwensen en kijk of u het kunt betalen.

Of vraag de aankoopmakelaar om advies!

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u een nieuwe sleutel aan uw bos? Neem contact op voor een oriënterend gesprek via 0182 239 222 of vul het contactformulier in.

Share This