Zo koop je de juiste nieuwbouw in Gouda

5 vragen omtrent Nieuwbouw Gouda

Je zoekt een huis in Gouda of omstreken. Het is verstandig om bij je zoektocht ook een nieuwbouw woning te betrekken. Kijk vooral op de site van de Wester Gouwe: www.westergouwe.nl/omgeving-westergouwe. Het is een nieuwbouwwijk in opbouw met veel groen en prachtige waterpartijen, moderne voorzieningen als winkels, sport en recreatie en horeca en tal van nieuwbouwmogelijkheden. Als ervaren makelaar in Gouda weet Blauw Makelaars precies wat er op de markt is of komt. Neem daarom tijdig contact op met Blauw om niet achter het net te vissen.

Zo koop je de juiste nieuwbouw in Gouda

Voordelen van nieuwbouw 

Een nieuwbouwwoning heeft allerlei voordelen die je bij bestaande bouw niet snel zal vinden. Natuurlijk, je moet houden van de sfeer en de soort huizen maar denk eens serieus na over de volgende voordelen van nieuwbouw:

  • Je kunt het huis deels aanpassen aan je eigen wensen zodat het echt helemaal bij jouw situatie past.
  • Je kunt kiezen voor een duurzaamheidshypotheek. Daarmee krijg je extra hypotheekrentekorting, kun je meerwerk mee financieren en zijn er oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouw. Kijk op https://www.cotc-maandlastenberekening.nl/wijdeblikgouda/ voor meer info over de duurzaamheidshypotheek.
  • Het huis voldoet aan de laatste eisen van energie zuinigheid. Denk aan triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Door die toepassingen bespaar je enorm op kosten maar ze zorgen ook gewoon voor een heel comfortabel huis.
  • Omdat alles aan het huis nieuw en fris is heb je voorlopig geen zorgen over of kosten aan onderhoud. Dat komt ook door de duurzame materialen die zijn gekozen.
  • Een nieuwbouw voldoet aan de modernste veiligheidseisen. Standaard zijn rookmelders en zijn alle wandcontractdozen voorzien van randaarde.

Kortom, je hebt alles nieuw, je hoeft je niet druk te maken over verborgen gebreken of achterstallig onderhoud en het huis is energiezuinig. Klinkt aantrekkelijk. Maar toch zijn er ook bij nieuwbouw zaken waar je extra aandacht voor moet hebben. We zetten ze voor je op een rij.

1 Hoe vind ik het juiste nieuwbouw project?

Ook in Gouda en omstreken wordt nieuwbouw gepleegd vooral in Westergouwe. Kijk vooral op de site van Westergouwe om de verschillende locaties te bekijken en het aanbod aan woningtypes variërend van flats tot twee-onder-een-kap woning of een vrijstaand huis. Wil je er op tijd achter komen waar in of rond Gouda -nog meer- nieuwbouw plaats vindt en welke woningen er in een project worden aangeboden? Daarvoor kun je terecht bij Blauw Makelaars. Als ervaren aankoopmakelaar in Gouda weten wij precies wat er op de markt is of komt. Neem daarom tijdig contact met ons op om niet achter het net te vissen.

2 Nieuwbouw Gouda. Staat het op een geschikte locatie?

Nieuwbouw in Gouda vind je op diverse plaatsen. Maar niet elke locatie is altijd jouw keuze. Soms is er sprake van inbreiding en kom je in een bestaande wijk. Past die wijk bij jou en jouw woonwensen? Het kan ook zijn dat je op een VINEX-locatie komt, ver(der) van het centrum. Het is belangrijk je van te voren te realiseren wat je wilt en wat je per se niet wilt. Een gesprek met een makelaar is dan een verstandige keuze. Hij kent het nieuwbouwproject en kan jouw woonwensen koppelen aan de mogelijkheden van het project.

3 Past deze woning bij mijn woonwensen?

Een nieuwbouwwoning is minder statisch dan een bestaande woning. Je hebt vaak wel een aantal opties waardoor je de woning aan je wensen kunt aanpassen, variërend van een andere indeling en afwerking, een keuken, de inrichting van de badkamer tot plaatsing van ramen en contactdozen.  Als je weet wat je wilt kun je verstandig beslissen over deze keuzemogelijkheden. Sowieso is het verstandig te luisteren naar de adviezen van de verkoopmakelaar: hij maakt je bewust van wat je wilt en kan je wijzen op nog onbekende mogelijkheden.

4 Hoe krijg ik een goed beeld van de nieuwbouw woning?

Probleem met de koop van een nieuwbouw woning is dat je koopt van papier. Je weet niet precies wat je koopt, hoe het eruit ziet, hoe het voelt. De brochure en de website ogen natuurlijk fris en fruitig maar het huis blijft vooralsnog ongrijpbaar. Daar komt nog bij dat er vaak een lange oplevertermijn is van soms wel een jaar. De makelaar kan je helpen om een goed beeld te krijgen van een nieuwbouwhuis en die concreet voor je te maken. Daardoor vermijd je de valkuilen van kopen vanaf een plaatje.

5 Kan ik deze woning betalen?

Veel nieuwbouwwoningen worden vrij op naam opgeleverd. Wat is dat precies? Wat zit in de prijs en wat niet? Hoe zit dat met meer- of minderwerk? Wat zijn bouwtermijnen? Hoeveel moet ik rekenen voor de inrichting van de tuin? Allemaal vragen die jij wellicht niet maar een makelaar wel verstandig kan beantwoorden. Het gaat soms om -veel- geld en het is daarom belangrijk je vooraf goed te informeren. Hij kan je ook wijzen op subsidiemogelijkheden voor bijvoorbeeld milieumaatregelen. Kijk eens op www.wijdeblikgouda.nl/duurzaamheidshypotheek. Zo koop je ook echt een woning die past bij jouw wensen en mogelijkheden.

De makelaar kent de huizen en jouw wensen.

Ook -of misschien wel juist het kopen van nieuwbouw kent extra valkuilen. De verkopende makelaar weet wat de valkuilen en mogelijkheden zijn. Vertel hem in een goed gesprek wat jullie wensen zijn en bekijk samen welke -financiële- mogelijkheden er zijn. Zo krijg je echt het huis van je dromen. Bel voor een extra advies met Blauw makelaars, de makelaar voor Gouda en omstreken.

Een nieuwbouw woning in Gouda en omgeving? Bij Blauw Makelaars ben je aan het juiste adres. Bel of mail voor vrijblijvend en kosteloos advies met uitleg over de werkwijze.

Share This