Makelaar in Gouda voor verkoop woning

​Je wilt je huis verkopen in Gouda. Maar hoe pak je dat aan? Ga je het zelf doen of kies je een makelaar? En welke dan? Wat kost dat wel en welke makelaar verkoopt het beste? Hoe kom ik aan een betrouwbare makelaar? Met deze tips zal jij de juiste makelaar in Gouda kiezen.

Lees ook: Een woning kopen in Gouda? 8 tips

Makelaar in Gouda voor verkoop woning

Wel of geen makelaar?

Natuurlijk kun je je huis zelf verkopen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Om maar eens een paar vragen op een rijtje te zetten:

 • Hoe zet ik ‘m goed op de foto?
 • Hoe beschrijf ik mijn huis op een aantrekkelijke manier?
 • En welke prijs moet ik vragen?
 • Hoe moet je trouwens een bezichtiging doen?
 • En hoe moet je onderhandelen?
 • Hoe bepaal je of een koper betrouwbaar is?
 • Wat komt er allemaal in de koopakte?

En dan hebben we het nog niet gehad over waar je je huis te koop zet: op Marktplaats of op Funda of zijn er nog meer mogelijkheden? Klinkt best ingewikkeld en dat is het ook. Misschien wel te ingewikkeld voor een leek. Had je nog gedacht dat je het zelf wel kon of dat die goede kennis het wel even zou fixen dan weet je nu wel beter. Alleen met een professionele aanpak kun je goed scoren. Lees: de beste prijs voor mijn huis krijgen. Kost wel wat geld maar dat verdient zich zeker terug. Tijd voor een makelaar dus.

Welke makelaar past bij mij?

Tijd voor een makelaar dus, maar welke past bij jou? Keuze zat, maar welke kies jij? Ze zetten zich allemaal sterk in de markt als je googelt op ‘makelaar in Gouda’. Maar welke makelaar kun je echt vertrouwen? Wie kan jou het beste van advies dienen en jouw zaken behartigen? Je wilt een makelaar die beslagen ten ijs komt als hij jouw huis verkoopt. En je wilt zeker weten dat je de beste prijs en service krijgt tegen de gunstigste voorwaarden.

Let daarom op de volgende zaken:

 • Vind een makelaar die naar je luistert.
  Je wilt een makelaar die weet wat jij wilt en die dat op een goede manier kan begeleiden. Een huis verkopen is een complex proces en daarom is goede begeleiding essentieel.
 • Kies voor een makelaar uit Gouda.
  Als je een huis aanbiedt in Gouda moet je de markt goed kennen en weten welke huizen gewild zijn en bij wie, welke prijzen gangbaar zijn en welke wijken goed scoren. Kortom, een makelaar die de woningmarkt in Gouda overziet en kent, kan jouw huis het beste in de markt zetten. Hij kent het aanbod en kan de sterke punten belichten van jouw woning en de goede prijs vragen. Een makelaar die de markt en de makelaars kent werkt in je voordeel.
 • Kies een makelaar die het goed doet.
  Daar kom je achter door de recensies op Funda en op Google te raadplegen. Bekijk ook de website van het makelaarskantoor want die geeft een goede indruk van zijn werkwijze. Kijk vooral naar de personen achter het kantoor; zij gaan tenslotte je huis verkopen.

 

Vul de checklist in

Er zijn meerdere verkoopmakelaars in Gouda dus welke kies je dan? Aan welke wensen moet jouw makelaar voldoen? Check it out met deze lijst:

 • Kies ik voor een goedkope online makelaar?
  Bedenk dat je veel werk zelf moet opknappen. Bezichtigingen leiden kost veel tijd. En ken jij alle juridische valkuilen? Goedkoop is vaak duurkoop.
 • Kies ik voor een groot kantoor met veel woningen en veel personeel?
  Bij een groot kantoor ben je een van de 30 klanten en word je begeleid door meerdere assistenten van de makelaar. De bezichtigingen worden bijvoorbeeld vaak gedaan door een assistent en niet door de makelaar zelf terwijl dit een belangrijk contactmoment met de potentiële kopers is.
 • Kies je voor een klein kantoor waarbij je vol in de aandacht staat?
  Bij een klein(er) kantoor wordt het volledige proces begeleid door een vaste makelaar. Hij kent jou en je woning persoonlijk en is meer betrokken. Dat komt de communicatie en het resultaat ten goede.
 • Kies je voor lage kosten?
  Verkijk je niet op de tarieven. Goedkoop is ook hier vaak duurkoop. Een goede makelaar verdient zichzelf terug door bijvoorbeeld zijn kennis van kopers en de woningmarkt en van onderhandelingstechnieken.

De voordelen van Blauw Makelaars in Gouda

Blauw Makelaars in Gouda richt zich echt op de Goudse huizenmarkt. Blauw Makelaars is daarom de specialist voor Gouda en kent de markt daarom als geen ander. Vanaf de waardebepaling tot aan de overdracht word je begeleid door een vaste makelaar. Blauw Makelaars heeft een overzichtelijk aantal verkopen en kan daarom alle tijd en aandacht aan de klanten geven. Je staat altijd in het middelpunt van de aandacht. Blauw Makelaars in Gouda neemt de tijd voor jou als verkopende partij en voor de kandidaat kopers van je woning. Blauw Makelaars is zes dagen in de week actief betrokken bij de verkoop van je woning en staat altijd klaar om antwoord te geven op je vragen.

Een huis verkopen in Gouda en omgeving? Bij Blauw Makelaars ben je aan het juiste adres. Bel of mail voor vrijblijvend en kosteloos advies met uitleg over de werkwijze.

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u een nieuwe sleutel aan uw bos? Neem contact op voor een oriënterend gesprek via 0182 239 222 of vul het contactformulier in.

Share This