Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Een goedkoop energielabel aanvragen particulier

Een energielabel is tot 1 januari 2021 gratis. U betaalt alleen administratieve kosten. Wilt u uw energielabel verbeteren? Dan bent u iets meer kwijt. De marktconforme prijs ligt rondom de 400 euro voor een huis van rond de 150 M2. Lees in dit bericht alles wat u moet weten over het energielabel en hoe u deze kunt verbeteren.

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Aanvulling bericht 31 maart 2021:
Sinds de start van 2021 is er een enorme vraag naar energielabels. Woninginspecteurs zijn volgepland en het maken van een afspraak op korte termijn is lastig. Wilt u een goedkoop energielabel aanvragen die snel afgegeven wordt? Via Blauw Makelaars kunt u tegen een scherp tarief een energielabel aanvragen.

Wat is een energielabel?

Aan een energielabel kunt u zien hoe energiezuinig uw woning is. Als eigenaar moet u bij de verkoop of verhuur van uw woning een (definitief) energielabel laten zien. Dit geldt ook als uw een nieuw huis laten bouwen. Het energielabel geeft aan of de woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen in de woning mogelijk zijn. Denk aan dubbel glas plaatsen of dakisolatie.

Heeft mijn woning ook een energielabel nodig?

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Bij sommige woningen of bijzondere gebouwen is een energielabel niet verplicht. Bijvoorbeeld bij een beschermd monument of fabriekshal. Als u uw huis verkoopt of verhuurt zonder een definitief energielabel dan kunt u een boete krijgen.

Hoe vraagt u een energielabel aan?

U kunt online uw voorlopige energielabel inzien of een definitief energielabel aanvragen. Log daarvoor met uw DigiD in op www.Energielabelvoorwoningen.nl. Wilt u nieuw energielabel? Dan moet u een erkende deskundige energielabel leverancier benaderen voor een inspectie en een keuring. Ook kun u uw bestaande energielabel vernieuwen. Bijvoorbeeld omdat u uw huis energiezuiniger heeft gemaakt. Het energielabel blijft 10 jaar geldig.

Goedkoop energielabel aanvragen particulier tot 1 januari 2021

Een voorlopig energielabel voor een particulier is gratis. Voor een definitief energielabel betaalt u alleen maar de administratiekosten van de erkend deskundige. Die variëren van ongeveer € 15 tot € 75.

Hoe kan ik mijn huis verduurzamen?

Hoe duurzamer uw huis, hoe gunstiger dat is voor het milieu, uw energierekening en de verkoopprijs. Daarom is het verstandig uw huis zo energiezuinig mogelijk te maken. Op weg naar energielabel A kunt u de volgende maatregelen nemen:

Kijk of u subsidie kunt krijgen.
Verduurzamen kan behoorlijk duur zijn. Maar de overheid geeft subsidie voor bijvoorbeeld isoleren en het aanschaffen van een warmtepomp.

Begin met de muren.
Het isoleren van de muren levert het meeste rendement op. Daarmee voorkom je warmteverlies en bespaart u al snel veel geld.

Pak het dak en de vloer aan.
Vloerisolatie helpt om optrekkende kou te verminderen. Dakisolatie zorgt ervoor dat het ’s winters warmer en ’s zomers koel blijft.

Check uw ramen en deuren.
Voorkom tocht bij ramen en deuren door tochtstrips. Of ga voor dubbel glas.

Zorg voor goede ventilatie.
Isolatie stopt luchtstromen. Daardoor wordt het bedompt in huis. Met goede ventilatie creëert u gezonde leefomstandigheden en frisse lucht.

Wat kost verduurzamen?

Voor een indicatie van de kosten van de verschillende maatregelen kijkt u op Uw huis verduurzamen: wat kost dat?

Wat verandert er in 2021?

Na 1 januari 2021 wordt het aanvragen van een energielabel fors duurder. Wilt u een goedkoop energielabel aanvragen particulier? Dan kunt u er dus beter nu nog mee beginnen! Als u hem toch later aanvraagt kijk dan op Hoe krijg ik na 1 januari 2021 een energielabel voor mijn woning of utiliteitsgebouw? | Rijksoverheid.nl voor meer info.

Ervaring dichtbij

Blauw Makelaars is makelaar in Gouda en kan u alles vertellen over het verkrijgen en verbeteren van een energielabel. Een hoger energielabel op uw woning vertaald zich altijd in een hogere taxatiewaarde van uw woning. Wilt u weten wat de waarde van uw huis is en wat u er aan kunt doen om binnen uw mogelijkheden een energielabel te verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op met Blauw Makelaars. Bent u enkel op zoek naar een energielabel voor uw woning? Vul dan hier het aanvraagformulier in!

Aanvragen energielabel voor woningen

De inspectie wordt uitgevoerd door een organisatie met inspecteurs bij u in de buurt voor een vast tarief van €349,00. Deze prijs geldt voor woningen met een gebruiksoppervlakte tot 190m².

Share This