Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Een goedkoop energielabel aanvragen particulier

Een energielabel is tot 1 januari 2021 gratis. U betaalt alleen administratieve kosten. Wilt u uw energielabel verbeteren? Dan bent u iets meer kwijt. Lees in dit bericht alles wat u moet weten over het energielabel en hoe u deze kunt verbeteren.

 

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Wat is een energielabel?

Aan een energielabel kun je zien hoe energiezuinig je woning is. Als eigenaar moet je bij de verkoop of verhuur van je woning een (definitief) energielabel laten zien. Dit geldt ook als je een nieuw huis laten bouwen. Het energielabel geeft aan of de woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen in de woning mogelijk zijn. Denk aan dubbel glas plaatsen of dakisolatie.

Heeft mijn woning ook een energielabel nodig?

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Bij sommige woningen of bijzondere gebouwen is een energielabel niet verplicht. Bijvoorbeeld bij een beschermd monument of fabriekshal. Als je je huis verkoopt of verhuurt zonder een definitief energielabel dan kun je een boete krijgen.

Hoe vraag je een energielabel aan?

Je kunt online je voorlopige energielabel inzien of een definitief energielabel aanvragen. Log daarvoor met je DigiD in op www.Energielabelvoorwoningen.nl Ook kun je je bestaande energielabel vernieuwen. Bijvoorbeeld omdat je je huis energiezuiniger hebt gemaakt. Het energielabel blijft 10 jaar geldig.

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Een voorlopig energielabel voor een particulier is gratis. Voor een definitief energielabel betaal je alleen maar de administratiekosten van de erkend deskundige. Die variëren van ongeveer € 15 tot € 75.

Hoe kan ik mijn huis verduurzamen?

Hoe duurzamer je huis, hoe gunstiger dat is voor het milieu, je energierekening en de verkoopprijs. Daarom is het verstandig je huis zo energiezuinig mogelijk te maken. Op weg naar energielabel A kun je de volgende maatregelen nemen:

Kijk of je subsidie kunt krijgen.
Verduurzamen kan behoorlijk duur zijn. Maar de overheid geeft subsidie voor bijvoorbeeld isoleren en  het aanschaffen van een warmtepomp.

Begin met de muren.
Het isoleren van de muren levert het meeste rendement op. Daarmee voorkom je warmteverlies en bespaar je al snel veel geld.

Pak het dak en de vloer aan.
Vloerisolatie helpt om optrekkende kou te verminderen. Dakisolatie zorgt ervoor dat het ’s winters warmer en ’s zomers koel blijft.

Check je ramen en deuren.
Voorkom tocht bij ramen en deuren door tochtstrips. Of ga voor dubbel glas.

Zorg voor goede ventilatie.
Isolatie stopt luchtstromen. Daardoor wordt het bedompt in huis. Met goede ventilatie creëer je gezonde leefomstandigheden en frisse lucht.

Wat kost verduurzamen?

Voor een indicatie van de kosten van de verschillende maatregelen kijk je op Je huis verduurzamen: wat kost dat?

Wat verandert er in 2021?

Na 1 januari 2021 wordt het aanvragen van een energielabel fors duurder. Wilt u een goedkoop energielabel aanvragen particulier? Dan kunt u er dus beter nu nog mee beginnen! Als je ‘m toch later aanvraagt kijk dan op Hoe krijg ik na 1 januari 2021 een energielabel voor mijn woning of utiliteitsgebouw? | Rijksoverheid.nl voor meer info.

Ervaring dichtbij

Blauw Makelaars is makelaar in Gouda en kan je alles vertellen over het verkrijgen en verbeteren van een energielabel. Een hoger energielabel op uw woning vertaald zich altijd in een hogere taxatiewaarde van uw woning. Wilt u weten wat de waarde van uw huis is en wat u er aan kunt doen om binnen uw mogelijkheden een energielabel te verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op met Blauw Makelaars.

 

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u een nieuwe sleutel aan uw bos? Neem contact op voor een oriënterend gesprek via 0182 239 222 of vul het contactformulier in.

Share This